Математика, информатика, физика, електротехника

Category: Uncategorised Last Updated on Thursday, 04 October 2018 Published on Monday, 23 February 2015 Written by Super User

Извештај о раду стручног већa 2017.

     Извештај о раду стручног већа 2018.

     Стручне посете - актив

     

1.      Душица Боровић - професор математике

2.      Тања Симовић - професор математике

3.      Јелена Ђуровић - професор математике

4.      Гордана Марковић - професор информатике

5.      Александра Ковачевић - професор информатике

6.      Катарина Спасојевић - професор физике и електротехнике

7.      Виолета Василијевић - професор информатике

8.      Тања Деспотовић - професор физике

 Основни задаци актива  су усавршавање наставног кадра и модернизација наставе. Актив редовно разговара о свим проблемима у настави и договара се како да их реши. Организујемо допунску, додатну и припремну наставу. Трудимо се да настава  буде креативна и дабуду примери из свакодневног живота. Спајамо теорију и праксу па проблеме са говорног језика представљамо тзв.формулским  језиком.

Актив карактерише међусобно уважавање, толеранција и транспарентност.

Учествујемо у свим културним и јавним дешавањима и школским такмичењима, пружајући техничку подршку.

Професори Актива математике, информатике, физике и електотехнике и ученици су 4.12.2014. посетили Фесивал науке под слоганом „Све је могуће“. Богат програм осмог Фестивала науке одржао се кроз мноштво интересантних поставки на 3 локације у оквииру 6 научних зона:

 Наука без престанка – У некадашњој робној кући „Клуз“ били су нон-стоп     изложени најбољим изложбама, поставкама и узбудљивим експериментима!    Невероватних 20 интерактивних поставки из различитих научних области, одвели су нас на узбудљиво путованје кроз нова сазнања.Ÿ  

Научно фантастична бина – У свечаној сали Студентског културног центра организатори Фестивала направили су сцену која се граничи са сном и јавом, реалним и немогућим, науком и уметношћу.

Експертинејџери  - У феноменалном сутерену простора бивсе рк „Клуз“ очекивали су нас експертинејџери  са 10 узбудљивих поставки. Они су отворили врата лабораторије научних чаролија у којој је дружење основни научни метод.

Научне играонице – У галеријама Студентског културног центра на нама је било да изаберемо своје научне играонице.Узбидљиве радионице прилагођене сваком узрасту подстакле су нас да изводимо праве научне експерименте.

 

Председник Стручног већа математике, информатике,

 физике и електротехнике,

 Катарина Спасојевић

 

Hits: 2904