Трајање образовног профила:
ТРИ ГОДИНЕ
Циљ стручног образовања за образовни профил кувар је оспособљавање ученика за припрему,сервирање и декорисање оброка. Од школске 2012/2013 године примењује се нови наставни план и програм за овај образовни профил,који предност у броју часова даје стручним предметима.Предмет Куварство ученици слушају у све три године са великим бројем часова.Предмет се реализује кроз вежбе у школском кабинету и кухињи и кроз практичну и блок наставу у угоститењским објектима.По завршетку трећег разреда и положеног завршног испита ученици стичу следеће радне компетенције:
- v организовање сопственог рада и радног места
- v пријем, обрада и складиштење намирница
- v припрема јела за издавање издавање поруџбине
- v вођење евиденције
По завршетку школовања ученици стичу основу и могућност даљег школовања.