Трајање образовног профила:
ТРИ ГОДИНЕ
Циљ стручног образовања за образовни профил конобар је оспособљавање ученика за услуживање госта храном и пићем. Од школске 2012/2013 године примењује се нови наставни план и програм за овај образовни профил,који предност у броју часова даје стручним предметима.Предмет Услуживање ученици слушају у све три године са великим бројем часова.Предмет се реализује кроз вежбе у школском кабинету и кроз практичну и блок наставу у угоститењским објектима.По завршетку трећег разреда и положеног завршног испита ученици стичу следеће радне компетенције:
v -одржавање хигијене и здравствено-безбедносних услова
v -обављање припремних и завршних радова спровођењем ресторанске процедуре
v -пријем госта и поруџбине
v -услуживање госта пићем
v -услуживање госта храном
v -извршавање административних послова
По завршетку школовања ученици стичу основу и могућност даљег школовања.